Eggplant Parmesan Tarifi

Eggplant Parmesan Tarifi
Eggplant Parmesan

Malzemeler

  • . Sauce: 4 Cups of Chopped Canned Tomatoes, 3 Cloves of Garlic, Minced, 1/2 Medium Onion, Finely Chopped, 3 Tablespoons Chopped Fresh Basil, Salt & Pepper, Pinch of Red Pepper Flakes (Optional). Other Ingredients: 3 Pounds Small to Medium Eggplants, Cooking Oil Spray (Such as Pam), 1 Pound Reduced Fat Ricotta Cheese, 1 Cup Reduced Fat Mozzarella Cheese, 1 Cup Grated Parmesan Cheese, 1 Medium Egg (or Egg Substitute), 2 Tablespoons Minced Fresh Basil
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Peel the eggplant if doing so, and cut into 1/2 inch slices lengthwise. Sprinkle with salt, and layer the slices in a colander to drain, placing a plate and a weight (such as a few cans of tomatoes) on top, then leave to drain for about an hour. While the eggplant is purging, begin the sauce by heating the oil in a medium saucepan. Add the onions and cook until they are translucent, then add the garlic and cook another minute and then add the tomatoes. Season with the chopped basil and other seasonings, and let simmer on low heat for about 30 minutes. Rinse the eggplant slices and pat dry. Either broil or grill the eggplant, first spraying lightly with the oil spray to prevent sticking. Cook until golden on either side. In a separate bowl, mix together the ricotta, mozzarella and 1/2 cup of parmesan cheese. Add the egg, basil and season to taste. In an 8 X 12 inch baking dish, spread about 1/2 cup of the sauce along the bottom. Add a couple of spoonfuls of water, mixing lightly. Place a layer of the eggplant slices on this sauce, overlapping slightly. Spoon over enough sauce to cover lightly, and then sprinkle with about 1/4 cup of the parmesan cheese. Repeat with another layer of the eggplant slices and the sauce. Spread the ricotta mixture over this, and finish with the last layer of the eggplant and sauce. Sprinkle with the remaining 1/4 cup of parmesan cheese, and bake in a preheated 350-degree oven for about 30 minutes or until bubbly and golden. Let rest 15 minutes before serving.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."