Eggplant Gratin Tarifi

Eggplant Gratin Tarifi
Eggplant Gratin

Malzemeler

  • 2 Medium Large Firm Eggplants, 4 to 5 Large, Ripe Tomatoes, Thinly Sliced, 1 (14 Ounce) Can Chopped Tomatoes, 2 Garlic Cloves, Peeled & Minced, 1/4 Cup Olive Oil (Approximate), Salt & Pepper, 8 Fresh Basil Leaves, Finely Minced, 4 Tablespoons Grated Parmesan or Pecorino Cheese. For The Crumb Topping: 1 1/2 Cups Homemade Breadcrumbs, 4 Tablespoons Grated Parmesan or Pecorino Cheese, 1/2 Teaspoon Dried Oregano, 2 Tablespoons Finely Chopped Fresh Parsley, Salt & Pepper To Taste, 3 Tablespoons Olive Oil
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat the oven broiler and line a baking sheet with aluminum foil. Remove the top and tail from each eggplant, then slice crosswise in 1/2 inch slices. Lightly oil the foil on the baking sheet and lay the eggplant slices side by side. Brush the top of the slices with a little olive oil, then broil until softened and beginning to brown. Turn the slices over and continue to cook the rest in the same manner. In a bowl, mix the chopped tomatoes, garlic, a couple of teaspoons of olive oil, and basil. Mix well, then season with salt and pepper. Preheat oven to 375 degrees F. Lightly oil an 8 or 9 inch oven-proof casserole. Use a large spoon to ladle a good sized spoonful of the chopped tomatoes on the bottom of the casserole dish and spread evenly across the bottom. Begin to lay the eggplant slices on top of the chopped tomatoes, overlapping them slightly, until you have covered the tomatoes. Place a your of the sliced tomatoes in the same manner on top of the eggplant, and use a tablespoon to add a few dollops of the chopped tomato mixture on top. Sprinkle with the grated parmesan, and then complete the eggplant and tomato layer once more, using the rest of the chopped tomato mixture to cover the top. Mix together the crumb topping ingredients, rubbling in the oil. Sprinkle the crumb mixture across the top of the casserole. Cover with aluminum foil and bake 20 to 25 minutes or until bubbly. Remove the foil and continue to cook an additional 15 minutes or until the crumb mixture is golden brown. Let rest at room temperature 15 minutes before serving.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."