Döner Tarifi / Evde Döner Tarifi

Döner Tarifi / Evde Döner Tarifi
Döner Tarifi / Evde Döner

Malzemeler

  • 1kg. bifteklik antrikot (ince dilimlenmiş)1 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı yoğurt5 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 silme tatlı kaşığı kekikkarabiberkıymalı harç için: 500gr. orta yağlı kıyma +  1 orta boy soğan + karabiber (ben videoda bifteklerin yarısını sade yarısını kıyma ile karışık yaptım. Bu sebeple 250gr. kıyma kullandım)sarmak için streç film veya buzdolabı poşetikızartmak için tereyağı veya kuyruk yağıservis yapmak için sade pilav, sivribiberler veya ikiye bölünmüş köy biberi, 4e bölünmüş orta boy domates, zeytinyağı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. 1 soğanı rendenin en ince yerinden rendeleyip su ve püre haline getirin.
  2. Rendelediğiniz soğanı genişçe bir kaba alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik ve karabiber ekleyip karıştırın.
  3. Etleri sos karışımının içine alıp her tarafına gelecek şekilde adeta hafif yoğurur gibi iyice bulayın.
  4. Üzerine streç film kaplayıp buzdolabında 12 saat veya 1 gece bekletin.
  5. Kıyma kullanacaksanız etlerin bekleme süresi bitmeden 1-2 saat önce bir ufak soğanı rendeleyi kıyma ve karabiber ile yoğurup buzdolabında bekletin.
  6. Tezgaha büyük bir streç film serip üzerine dinlenen etlerden bir dilim yerleştirin. Kıyma kullanıyorsanız bir parça kıymayı alıp üzerine ince tabaka halinde yayın.
  7. Bu şekilde bir kat et, bir kat kıyma koyup en üstü yine etle kapatacak şekilde yerleştirin. (Bir kilo etle yapacaksanız malzemeyi iki seferde kat kat yapmak daha iyi olacaktır.)
  8. Kıyma kullanmazsanız sadece et katlarını oluşturun.
  9. Streç film yardımıyla eti rulo yapıp sıkıca sarın. Gerekirse bir kat daha streç alın ve kenarlarını da şeker gibi birleştirip lastik veya tel ile kapatıp birleştirin.
  10. Derin donduruda sertleşip düzgün kesilene kadar etleri bekletin. Tamamen donarsa yemekten bir saat kadar önce çıkarıp kesilene kadar bekletin.
  11. Döner etini İnce dilimler halinde kesip kızgın tavada biraz tereyağı veya kuyruk yağı ile her seferinde tek sıra, çok doldurmadan, yüksek ateşte kızartın.
  12. Domates ve biberleri yüksek ateşteki zeytinyağı gezdirilmiş tavada diriliği  gidene kadar ızgara gibi pişirin.
  13. Dönerinizi sade pilav üstünde sebzelerle beraber servis yapın.
  14. sinan
  15. Nisan 17, 2015 tarihinde, saat 1:18 am
  16. diğer tarifleriniz güzel ama bu olmamış,döner değil sanki yağlı bir saç kebab yemeği gibi olmuş
  17. asla büfelerde yapılan döner gibi olamaz
  18. Yanıtla
  19. Gizem
  20. Mart 2, 2016 tarihinde, saat 4:35 pm
  21. Sinan Beye katılmıyorum ben dönerimi her zaman evde yapan birisi olarak söylüyorum ki kesinlikle dışarıda satılan dönerlerden daha güzel oluyor. Hatta bir kere evde yaptıktan sonra asla dışarıda döner yiyemiyorsunuz. Bir çok hile yapılıyor dışarıdaki dönerlerde ve tüm yemeklerde. Hem çok sağlıksızlar hem de bir sürü para. Paranızla rezil ediliyorsunuz ,denetim de sıfır ayrıca. Özellikle tavuk dönerlerde kemiği,deriyi ,sakatatı,yenmeyecek neresi varsa her yerini öğütüp hamurlaştırıp ete yediriyorlar.Ben başka bir tarifle yapıyorum ve herkese evlerinde yapmalarını öneriyorum. Yapınca 4-5 ölçü yapıppişirdikten sonra dondurucuya da koyuyorum acil durumlarda da çıkarıp mikrodalgada ısıtınca aynı tazeliğini koruyor.
  22. Yanıtla
  23. aysenur
  24. Mart 7, 2016 tarihinde, saat 6:32 pm
  25. Teşekkürler Gizem Hanım afiyet olsun. Evde ne yediğimizi biliyoruz en azından..
  26. Yanıtla
  27. nurgul
  28. Mayıs 2, 2016 tarihinde, saat 6:27 am
  29. Aysenur Hanim ellerinize saglik. Cok guzel gorunuyor. Ben yurtdisinda yasiyorum ve malesef donere hasretiz. Ilk firsatta bu tarifi deneyecegim. Tarif icin cok tesekkurler…
  30. Yanıtla
  31. aysenur
  32. Mayıs 4, 2016 tarihinde, saat 9:59 pm
  33. MErhaba Nurgül Hanım denemenizi tavsiye ederim. Yorum beklerim denerseniz, selamlar Türkiye den
  34. Yanıtla
  35. GUL OZTURK
  36. Mayıs 5, 2016 tarihinde, saat 4:49 pm
  37. Merhaba.
  38. Sayenizde doner yiyoruz.Yaptik SUPER oldu.
  39. Cooooook Tesekurler.
  40. Not;Disardaki gibi olmaz cunku icinde gercek seyler var,ayrica tadi kat ve kat disardakinden guzel.
  41. Saygilarimla
  42. Gul
  43. Yanıtla
  44. aysenur
  45. Mayıs 9, 2016 tarihinde, saat 5:08 pm
  46. Merhaba Gül Hanım afiyet şifa olsun sevindim ????
  47. Yanıtla
  48. aysenur
  49. Mayıs 11, 2016 tarihinde, saat 8:44 am
  50. Merhaba Gül Hanım, afiyet olsun rica ederim. Her zaman beklerim
  51. Yanıtla
  52. özgür yıldırım
  53. Haziran 8, 2017 tarihinde, saat 3:56 pm
  54. iftar için denedim. gayet güzel oldu. teşekkürler.
  55. Yanıtla
  56. aysenur
  57. Haziran 9, 2017 tarihinde, saat 11:20 am
  58. Afiyet olsun rica ederim
  59. Yanıtla

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."