Dol Sot Bi Bim Bap Tarifi

Dol Sot Bi Bim Bap Tarifi
Dol Sot Bi Bim Bap

Malzemeler

  • 0.5 cup soy sauce0.5 cup white sugar0.5 cup brown sugar0.25 cup minced garlic0.33333334326744 cup chopped green onion4 tablespoons toasted sesame seeds20 ounces rib-eye steak, sliced thinsalt and pepper to taste3 cups uncooked glutinous (sticky) white rice, rinsed6.5 cups water4 dried shiitake mushrooms1 pound fresh spinach, washed and chopped12 ounces cucumber, julienned12 ounces carrots, juliennedsesame oil8 ounces fresh bean sprouts6 eggs, fried6 sheets nori, crumbled6 tablespoons sesame oil0.25 cup chili bean paste (Kochujang)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Combine soy sauce, sugars, garlic, green onions, and sesame seeds in a large bowl; add sliced beef strips to marinade and season with salt and pepper. Cover and refrigerate for at least 2 hours.
  2. Bring rice and water to a boil in a saucepan over high heat. Reduce heat to medium-low and cover; simmer until rice is tender and liquid has been absorbed, 20 to 25 minutes.
  3. Preheat the oven to 425 degrees F (220 degrees C). Place 6 Korean stone bowls in the oven.
  4. Combine shiitake mushrooms and 1/2 cup hot water in a small bowl; soak until pliable, about 10 minutes. Trim off and discard stems. Thinly slice caps and set aside.
  5. Bring a saucepan of water to a boil. Add spinach to water just long enough to wilt leaves, then drain and pat dry. Set aside.
  6. Combine cucumber and carrots in a bowl; season with salt and pepper. Set aside.
  7. Preheat a wok over medium-high heat.
  8. Cook and stir carrots and cucumbers in a small amount of sesame oil in the wok until softened. Remove from the wok and set aside. Add a small amount of sesame oil to the wok; cook and stir spinach in sesame oil for 1 to 2 minutes. Remove spinach from the wok and set aside. Add meat strips and marinade to the wok; cook, stirring frequently, until liquid reduces in volume, about 4 to 5 minutes.
  9. Transfer the stone bowls from the oven to a suitable heat-resistant surface. Brush each bowl with sesame oil to coat. Divide rice into the bowls and gently pack to the bottom (the rice should sizzle as you arrange). Arrange cucumbers, carrots, bean sprouts, spinach, shiitake mushrooms, and beef mixture over each portion of rice.
  10. Add one fried egg to each bowl, drizzle with 1 tablespoon sesame oil, and top with nori. Serve Kochujang sauce as a condiment.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."