Dana eti, mantar ve Guinness® turta Tarifi

Dana eti, mantar ve Guinness® turta Tarifi
Dana eti, mantar ve Guinness® turta

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı, bölünmüş, 1 pound küp dana eti, 2 dilim pastırma, doğranmış, 1 beyaz soğan, doğranmış, 1 havuç, dilimlenmiş, 1/3 pound crimini mantarı, dilimlenmiş, 1 diş sarımsak, ezilmiş, 1 tatlı kaşığı beyaz şeker, 1 1/2 yemek kaşığı çok amaçlı un, 1 su bardağı İrlanda stout birası (Guinness® gibi), 1 1/4 su bardağı dana eti suyu, 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş kekik, 2 defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası veya gerektiği kadar, 1 tatlı kaşığı su, 1 yaprak dondurulmuş milföy hamuru, çözülmüş, 1 yumurta, çırpılmış
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Büyük bir tencerede orta ateşte 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve dana yahni etini her tarafından yaklaşık 10 dakika kadar kızartın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve pastırmayı kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin, soğan, havuç, mantar, sarımsak ve şekeri karıştırın. Sebzeleri yumuşayana ve kahverengileşene kadar 10 ila 15 dakika daha pişirin. * Unu pürüzsüz bir şekilde karışana kadar karıştırın ve İrlanda stout birası ve dana et suyunu yavaş yavaş karıştırın. Kekik, defne yaprakları ve ayrılmış pişmiş dana etini karıştırın. Üzerini kapatın ve karışımı kaynatın, ateşi kısın, et yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika ara sıra karıştırın. Kapağı çıkarın, ateşi orta seviyeye getirin ve yahni hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika daha kaynatın. Mısır nişastasını suyla karıştırın ve yahni içine karıştırın, tatların karışması için 30 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve defne yapraklarını atın. * Fırını 350 derece F'ye (175 derece C) önceden ısıtın. * Dolguyu 9 inçlik bir turta tabağına yayın. Milföy hamurunu 10 inçlik bir daire şeklinde kesin ve dolgunun üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarını bir çatalla sıkıştırın ve kıvırın, tabağa sabitleyin. Keskin bir bıçakla hamura 2 buhar deliği açın. Turtanın üstüne çırpılmış yumurta sürün. * Önceden ısıtılmış fırında kabuk kızarana kadar 30 ila 40 dakika pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."