Creamy Risotto With Wild Asparagus Tarifi

Creamy Risotto With Wild Asparagus Tarifi
Creamy Risotto With Wild Asparagus

Malzemeler

  • 1 Bunch of Asparagus, 3 Tablespoons Unsalted Butter at Room Temperature, 1/2 Cup Grated Pecorino Romano Cheese (or Parmesan), 1/2 Cup Fresh Parsley Leaves, Zest from 1 lemon, 1/4 Cup Olive OIl, 1 Small Onion, Peeled & Finely Diced, 1 1/3 Cups Arborio or Carnaroli Rice, 1/2 Cup Dry White Wine, 6 Cups Vegetable or Chicken Broth, Homemade Preferred, Sea Salt & Black Pepper to Taste. To Serve: Additional Grated Pecorino (or Parmesan Cheese)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Trim the bottom of the asparagus spears, discarding the woody bottoms. Cut the tips in 2-inch pieces and set aside. Cut the rest of the spears in 1-inch pieces, and blanch in a pot of boiling water until tender. Use a slotted spoon to remove the asparagus pieces and place in a food processor. Blanch the asparagus tips in the same water until tender crisp. Drain, and run under cool water, then set aside. Add the butter and cheese to the food processor, pulse until you have a smooth mixture, then set aside until needed. On a cutting board, chop the parsley and lemon zest together until finely chopped, then set aside. In a heavy bottom saucepan, heat the oil until lightly smoking over medium heat. Cook the onion until translucent, stirring often, about 5 to 6 minutes. Add the rice, and stir to coat well with the onions and oil. Cook the rice, stirring continuously for 2 to 3 minutes Bring broth to a simmer in a medium saucepan. Add the wine to the rice and stirring often, cook until it has been completely absorbed. Begin to add a ladleful of broth at a time, stirring the rice until it has been absorbed before adding another. Continue to cook the rice in this manner until it is "al dente", or just with a little bite, about 25 minutes total cooking time for the rice. Remove from the heat and stir in the asparagus puree, and stir firmly until it has completely blended into the rice. Add half the parsley and lemon mixture and stir this into the rice as well. Serve the risotto in four individual bowls, then garnish with the reserved asparagus tips and remainder of the parsley and lemon mixture. Offer additional grated cheese at the table.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."