Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi
Çökertme Kebabı

Malzemeler

  • Yarım kilo antrikot veya kontrafle bifteklik dana etmarine için:1 adet rendelenmiş soğanyarım su bardağı süt3-4 yemek kaşığı zeytinyağıkimyon kekik karabiberyarım şişe kadar sodadomates sosu:2-3 adet olgun domates1 yemek kaşığı domates salçası2-3 diş sarımsak3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağıservis için kızartmalık 4-5 adet veya istediğiniz kadar orta boy patatesmaydanoz yaprakları1 kase sarımsaklı veya sade çırpılmış hafif tuzlanmış yoğurtçökertme kababıçökertme kebabı tarifivideolu çökertme kebabı tarifi izleaysenurAralık 30, 2015 tarihinde, saat 10:42 pm TeşekkürlerYanıtlaaysenurAralık 30, 2015 tarihinde, saat 10:40 pm Merhaba Makbule Hanım, tarif defteri derken sizin kayıt etmeniz için mi?Yanıtla MakbuleOcak 9, 2016 tarihinde, saat 6:50 am Evet kayıt yapak isterdimYanıtlaMakbuleOcak 9, 2016 tarihinde, saat 6:50 am Evet kayıt yapak isterdimYanıtlaaysenurAralık 19, 2017 tarihinde, saat 12:56 pm Afiyet olsun SElcan HanımYanıtla
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Marine malzemelerini soda hariç bir kasede karıştırın.
  2. Etleri ince çubuklara doğrayıp ekleyin. Üzerini geçecek kadar soda ekleyip iyice karıştırdıktan sonra streçle kaplayıp en az 2 saat veya 5-6 saat hatta 1 gece buzdolabında bekletin.
  3. Domatesi ikiye bölüp rendeleyin. Yağda öncesalça sonra sarımsak ve en son domatesleri kısık ateşte pişirip sos yapın. Tuzunu ayarlayın.
  4. Patatesleri kibrit çöpü doğrayıp hafif tuzlu suda bekletin. İyice durulayıp mutfak bezinde kurulayın. Bol yağda kızartın. Kzıaran patatesleri geniş bir tepsiye alıp üzerine hemen tuz serpin ve isterseniz sıcak kalmaları için sıcak fırında bekletin.
  5. Patatesler kızarırken bir taraftan ayrı bir tavayı kızdırın.
  6. Zeytinyağı gezdirip çok doldurmadan birkaç seferde etleri ekleyip yüksek ateşte kızartın.
  7. Etlerin hepsi kızarınca tekrar tavaya alıp sıcak kalmalarını sağlayın.
  8. Servis tabağına patatesleri alıp üzerine yoğurt gezdirin.
  9. Kızarmış etleri sosun üzerine yerleştirip domates sosunu ilave edin.
  10. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak sıcak servis yapın.
  11. Leman
  12. Aralık 27, 2015 tarihinde, saat 2:10 am
  13. Ellerinize salık hepside çok lezetli görünüyorlar
  14. Yanıtla
  15. aysenur
  16. Aralık 30, 2015 tarihinde, saat 10:42 pm
  17. Teşekkürler
  18. Yanıtla
  19. Makbule
  20. Aralık 28, 2015 tarihinde, saat 2:04 am
  21. Tarihleriniz çok güzel tşk ederiz ama keşke tarif defterinizde olsaydı ????
  22. Yanıtla
  23. aysenur
  24. Aralık 30, 2015 tarihinde, saat 10:40 pm
  25. Merhaba Makbule Hanım, tarif defteri derken sizin kayıt etmeniz için mi?
  26. Yanıtla
  27. Makbule
  28. Ocak 9, 2016 tarihinde, saat 6:50 am
  29. Evet kayıt yapak isterdim
  30. Yanıtla
  31. Selcan
  32. Kasım 3, 2017 tarihinde, saat 9:10 pm
  33. Ayşenur hanım tarifi denedim çok lezzetli oldu normalde kırmızı et pek yemem ama bu o kadar lezzetliydi ki bayıla bayıla yedim.. Teşekkür ederim tarifleriniz için..
  34. Yanıtla
  35. aysenur
  36. Aralık 19, 2017 tarihinde, saat 12:56 pm
  37. Afiyet olsun SElcan Hanım
  38. Yanıtla
  39. TV Çekimleri Kamera Arkası ve Programdan Kareler / Ayşenur Altan – Kekevi.com – Ayşenur Altan

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."