Çoban Hindi Pastası Tarifi

Çoban Hindi Pastası Tarifi
Çoban Hindi Pastası

Malzemeler

  • 4 adet patates, parçalara ayrılmış, 1/2 baş karnabahar, 2 su bardağı tavuk suyu, tuz ve karabiber (damak tadınıza göre), 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 adet soğan, doğranmış, 3 adet havuç, rendelenmiş, 1 1/2 pound kıyma, 1 1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye, 2 yemek kaşığı düşük sodyumlu Worcestershire sosu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Patatesleri ve karnabaharı bir tencereye koyun, ardından tavuk suyunu dökün. Sebzeleri neredeyse kaplayacak kadar su ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve patatesler ve karnabahar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Patatesleri ve karnabaharı süzün, ancak yaklaşık 1/2 su bardağı pişirme suyunu saklayın. Pişmiş patatesleri büyük bir kaseye ayırın. Karnabaharı yaklaşık 1/4 su bardağı pişirme suyuyla birlikte bir blender veya mutfak robotuna aktarın ve karnabahar iyice püre haline gelene kadar karıştırın. Karıştırılmış karnabaharı patateslerin olduğu kaseye kaşıkla koyun ve karnabahar ve patatesler pürüzsüz, beyaz bir karışım oluşana kadar birlikte ezin. Karışımı tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha yumuşak bir üst kısım için birkaç kaşık daha pişirme suyu ekleyin. * Fırını 200 derece C'ye (400 derece F) önceden ısıtın. 9x12 inçlik bir fırın kabını pişirme spreyi ile yağlayın. * Büyük bir tavada orta ateşte zeytinyağını ısıtın ve soğan ve havuçları soğan saydamlaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Kıymayı ekleyin ve et pembe rengini kaybedene kadar pişirin, pişerken küçük parçalara ayırın. Bezelye ve Worcestershire sosunu ekleyin, ardından et kahverengileşmeye başlayana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Dolgu karışımı kurumaya başlarsa, nemli tutmak için birkaç kaşık karnabahar pişirme suyu ekleyin. Dolguyu hazırlanan fırın kabına koyun, ardından eşit bir tabaka halinde düzeltin. Dolgunun üzerine patates püresi ve karnabahar karışımını koyun ve bir çatalla yayın, üstte küçük tepecikler ve girdaplar bırakın. * Turtayı önceden ısıtılmış fırında dolgu köpürene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırının ızgarasını açın ve turtayı ısı kaynağından yaklaşık 6 inç uzakta, püre haline getirilmiş üst kısım kahverengileşene kadar yaklaşık 10 dakika daha kızartın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."