Citrus Panettone Tarifi

Citrus Panettone Tarifi
Citrus Panettone

Malzemeler

  • . For The Sponge: 1 Package Active Dry Yeast, 1/4 Cup Warm water, 1/2 Cup Unbleached All-purpose Flour. Other Ingredients: 1 Cup Golden Raisins, Juice Of 1 Large Orange, 5 Tablespoons Soft Butter, 3 Large Eggs, 4 Large Egg Yolks, 3/4 Cup Sugar, 1 Tablespoon Fiori di Sicilia (Sicilian Lemon Extract), Or 1 Teaspoon Lemon Extract And 1 Teaspoon Vanilla Extract, 5+ Cups All-purpose Flour, Finely Chopped Zest Of 1 Orange, Finely Chopped Zest Of 1 Lemon, 1/2 Cup Candied Citron
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. In a medium bowl, sprinkle the yeast over the water, and stir to mix. Add the flour and mix until you have a loose dough. Cover, and let this sponge rise for at least 4 hours, but no more than 8. While you are waiting on your sponge, place the orange juice and raisins in a small pot. Bring the juice to a boil, then remove from the heat, cover the pot and let the raisins plump in the warm juice. After your sponge has risen, place 5 cups of the flour onto a bread board or counter and make a crater in the center. In a bowl, mix together the butter, sugar, eggs, egg yolks, extracts, sponge, grated zests and 1/4 cup of warm water. Strain the raisins, and add the juice to the egg mixture. Begin to slowly pour the liquid mixture into the center of the flour, and using a fork begin to mix the flour into the liquid from the sides. Continue until you have added all of the liquid. Add the raisins and citron and begin to knead with your hands for about 8 minutes or until you have a smooth, elastic dough, using a little additional flour if your mixture is a little wet. Butter a large bowl, and place the Panettone dough into the bowl. Cover, and let sit to rise in a warm place for about 6 hours. Butter your chosen mold and then punch down the dough. Knead once again for a few minutes and then shape into a ball. Place in your prepared pan, cover and let rise again for 45 minutes. While it is rising, preheat the oven to 350 degrees F. Cut an X or slash into the top of the Panettone, and bake it until it is golden brown and a skewer inserted into the center comes out clean. If you notice that the Panettone is browning too much while baking, place a sheet of foil over the top. Remove from the oven and let cool. Once completely cooled, store in an airtight bag until you are ready to enjoy it. (I find the Panettone kept well for up to a week. If you notice that it is becoming a little stale, toast slices and add a little butter for a great breakfast treat. Delicious)

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."