Çilekli Pasta / Çilek Desenli Yaşpasta Tarifi

Çilekli Pasta / Çilek Desenli Yaşpasta Tarifi
Çilekli Pasta / Çilek Desenli Yaşpasta

Malzemeler

  • ◾4 yumurta◾1 çimdik tuz◾1 su bardağı tozşeker◾4 yemek kaşığı ılık su◾1 yemek kaşığı sıvıyağ◾1 portakal veya limon rendesi◾1 paket kabartma tozu◾arzuya göre 1 paket vanilya◾1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un◾fırın kapıdı◾kelepçeli kek kalıbı veya normal yuvarlak kek kalıbıda olabilir tabanına kağıt yerleştirirseniz Yapılışı:1.Yumurtaları akına sarısı karışmayacak şekilde ak ve sarılarını ayırın.2.Aklarını yağ kalıntısı olmayan çok temiz bir çelik cam veya porselen geniş kasede bir çimdik tuzla kabarıp katılaşana kadar çırpın.3.Akları ayrı bir yere alıp yumurta sarılarını ve tozşekeri aynı kaba alın. Yumurta sarılarının rengi açılıp kabarana kadar 5-6 dakika çırpın.4.Çırpmaya devam ederken ılık suyu kaşık kaşık ekleyin. Sonra sıvıyağı ekleyin. Kullanıyorsanız portakal veya limon kabuğunu ekleyin.5.Un kabartma tozu ve vanilyayı birlikte kaba eleyip spatula ile karışım birleşene kadar havasını söndürmeden karıştırın.6.En son yumurta aklarını 3 seferde ekleyip yine söndürmeden karışıma edirin.7.Bu arada fırını önceden 165C derecede ısıtın. Keki koymadan önce alt tarafına ısıya dayanıklı bir kaba sıcak su koyun.8.Pandispanya hamurunu tabanına fırın kağıdı serili yuvarlak kek kalıbına aktarıp altı üstü kızarana kadar tercihen fanlı fırında kapağını ilk 25 dakika açmadan pişirin.9.Fırını kapatıp kapağını aralık yapın. 5 dakika sonra çıkarıp 10 dakika daha bekletin. Kenarları yapışmışsa kaba dikkat ederek spatula ile kurtarıp çıkarın ve soğumaya bırakın.İYİ BİR PANDİSPANYA İÇİN PÜF NOKTALARI:◾Yumurtaları soğukken akı ve sarısı daha kolay ayrılır. Ancak yapmaya başlamadan önce oda ısısına getirin. Çünki oda ısısında daha rahat kabarırlar.◾Yumurta akında sarısını kesinlikle karıştırmayın yoksa kabarmaz.◾Çırpma kabı temiz, yağdan arınmış, metal cam veya porselen kap olmalıdır.◾Kek kalıbınızın tabanına fırın kağıdı kesin. ancak kenarları yağlamayın. Kağıt çıkmasını kolaylaştırır. Ankca kenarları yağlamadığınız zaman kek kenarlara tutunur ve sönme riski azalır!:)◾Fırını önceden ısıtın ve varsa fan kullanın. Pandispanyanın nemini koruması için fırına koymadan önce ısıya dayanıklı bir kaba sıcak su koyup fırın tabanına yerleştirin. Çıkan buhar pandispanya kekinizin sünger gibi olmasına yardımcı olacaktır.◾Pişen pandispanyayı kullanmadan önce en az 2 saat hatta 1 gün bekletirseniz daha güzel kesilir ve şeklini daha iyi korur.. PASTA KREMASI TARİFİ:◾1 yumurta◾yarım su bardağı tozşeker◾3 tepeleme yemek kaşığı un◾2 buçuk su bardağı süt + 2-3 yemek kaşığı (gerekirse)◾1 portakal veya limon kabuğunun ince rendesi◾arzuya göre yarım paket vanilya◾üst peltesi için:◾1 su bardağı vişne suyu ◾2 yemek kaşığı (çok tepeleme olmasın) nişasta◾3-4 yemek kaşığı tozşeker◾yaklaşık yarım su bardağına yakın su◾pastayı ıslatmak için yarım su bardağı kadar süt veya süt reçel karışımıKrema malzemelerini 2 buçuk bardak sütle bir tencerede çırpın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Çok katı olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Koyuca şeklini koruyan bir kıvam olunca altını kapatıp arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.Pelte Malzemelerini başka bir tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Hafif akıcı kıvamda olmalı gerekirse su ilave edebilirsiniz. Biraz ılınınca pastanın üzerine kullanın.
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

Paylaş


Tarif Videosu


Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."