Chicken Chalupas Tarifi

Chicken Chalupas Tarifi
Chicken Chalupas

Malzemeler

  • 2 cups chopped iceberg lettuce1 cup chopped tomatoes1 cup shredded Cheddar cheese, or to tasteOptional toppings: pico de gallo, sour cream, sliced avocados, or other toppings, to taste1 cup refried beans1 1/2 cups shredded, cooked chicken2 Tablespoons taco seasoning mixOil for frying
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. To make the chalupa shells, combine flour, baking powder, and salt in a medium mixing bowl. Stir well to combine the dry ingredients.
  2. Gradually pour in milk, while stirring, until you need to use your hand to knead. Add in the melted butter, and knead well.
  3. Shape dough into 6 equal balls. Sprinkle flour over a work surface and flour the rolling pin. Roll each dough ball into about a 7-inch circle, moving the dough a quarter turn after a couple of passes with the rolling pin. Add more flour to the work surface and rolling pin if dough sticks.
  4. Keep rolled dough circles under a clean, damp kitchen towel until ready to fry.
  5. Set up stations of chopped lettuce, chopped tomatoes, shredded cheese, and any optional toppings you plan to use, and place in a convenient array for assembling the chalupas.
  6. Microwave refried beans on medium setting until soft and spreadable, about 1 minute, and add as the first station to your other ingredients.
  7. Warm shredded chicken briefly in the microwave or in a skillet, and toss with taco seasoning mix, and add as the second station to the other ingredients.
  8. To fry chalupa shells, add cooking oil to a depth of about 1/4-inch to a large, nonstick skillet. Heat oil over medium heat, and when the oil is hot, fry one side of one dough circle until lightly brown, about 1 minute. Using tongs, lift the partially cooked shell from the skillet and place only half of the uncooked side into the oil. Carefully hold half of the shell away from the oil, until the first half is browned, about 1 minute, then brown the other half. Repeat until all the shells are done.
  9. To keep the bent shape, place fried chalupa shells into a taco holder until ready to fill.
  10. To serve, spread each chalupa shell with about 2 tablespoons refried beans, and fill with 2 or 3 tablespoons seasoned shredded chicken. Fill with lettuce, tomatoes, and cheese.
  11. Garnish with optional toppings, such as pico de gallo, sour cream, and sliced avocados, if desired. Serve immediately.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."