Chelsea Çörekleri Tarifi

Chelsea Çörekleri Tarifi
Chelsea Çörekleri

Malzemeler

  • 2 (.25 ons) paket aktif kuru maya, 1 tatlı kaşığı beyaz şeker, 1/4 su bardağı ılık su, 6 su bardağı çok amaçlı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 3/4 su bardağı tereyağı, 1 1/2 su bardağı süt, 3/4 su bardağı beyaz şeker, bölünmüş, 3 yumurta, çırpılmış, 1/4 su bardağı tereyağı, eritilmiş, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Küçük bir kasede 1/4 su bardağı ılık suyun üzerine mayayı serpin ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın. Su 100 derece F'den (40 derece C) fazla olmamalıdır. Maya yumuşayana ve kremsi bir köpük oluşturmaya başlayana kadar 5 dakika bekletin. * Unu ve tuzu birlikte eleyin. Karışım kaba kırıntılara benzeyene kadar bir bıçak veya hamur karıştırıcısı ile 3/4 su bardağı tereyağını kesin. Sütü kaynatın, ocaktan alın ve 1/2 su bardağı şekeri karıştırın. Süt ılık olana kadar, 100 derece F'den (40 derece C) fazla olmayana kadar soğutun. Süt ve maya karışımını unun içine dökün. Yumurtaları ekleyin ve yumuşak, yapışkan bir hamur oluşana kadar iyice karıştırın. * Hamuru iyice unlanmış bir yüzeye alın ve yaklaşık 8 dakika pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun. Gerekirse her seferinde bir yemek kaşığı un ekleyin. Hamuru tereyağlı bir kaseye koyun ve hamuru kaplamak için çevirin. Üzerini hafif bir bezle örtün ve hacmi iki katına çıkana kadar ılık bir yerde (27 ila 35 derece C (80 ila 95 derece F)) yaklaşık 1 1/2 saat mayalanmaya bırakın. * Hamuru unlanmış bir yüzeyde kare şeklinde açın. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve kalan 1/4 su bardağı şekeri ve kuru üzümleri serpin. Hamuru bir kütük oluşturacak şekilde sarın ve dikiş yerlerini kapatmak için sıkıştırın. * Fırını 190 dereceye (375 derece F) önceden ısıtın. 9x13 inçlik bir fırın tepsisini yağlayın. * Kütüğü yaklaşık 1 1/2 inç kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri hazırlanan tepsiye yerleştirin ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Yumurta sarısını 2 yemek kaşığı suyla çırparak yumurta karışımı oluşturun. Çöreklerin üzerine yumurta karışımı sürün. * Önceden ısıtılmış fırında çörekler altın rengi kahverengi olana ve ortaları pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."