Chef John's Coq Au Vin Tarifi

Chef John's Coq Au Vin Tarifi
Chef John's Coq Au Vin

Malzemeler

  • 6 bone-in, skin-on chicken thighs, 1 pinch kosher salt and freshly ground black pepper to taste, 8 ounces bacon, sliced crosswise into 1/2-inch pieces, 10 large button mushrooms, quartered, 1/2 large yellow onion, diced, 2 shallots, sliced, 2 teaspoons all-purpose flour, 2 teaspoons butter, 1 1/2 cups red wine, 6 sprigs fresh thyme, 1 cup chicken broth
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C). * Season chicken thighs all over with salt and black pepper. * Place bacon in a large, oven-proof skillet and cook over medium-high heat, turning occasionally, until evenly browned, about 10 minutes. Transfer bacon with a slotted spoon to a paper-towel lined plate, leaving drippings in the skillet. * Increase heat to high and place chicken, skin-side down, into skillet. Cook in hot skillet until browned, 2 to 4 minutes per side. Transfer chicken to a plate drain and discard all but 1 tablespoon drippings from the skillet. * Lower heat to medium-high saute mushrooms, onion, and shallots with a pinch of salt in the hot skillet until golden and caramelized, 7 to 12 minutes. * Stir flour and butter into vegetable mixture until completely incorporated, about 1 minute. * Pour red wine into the skillet and bring to a boil while scraping browned bits of food off of the bottom of the pan with a wooden spoon. Stir bacon and thyme into red wine mixture simmer until wine is about 1/3 reduced, 3 to 5 minutes. Pour chicken broth into wine mixture and set chicken thighs into skillet bring wine and stock to a simmer. * Cook chicken in the preheated oven for 30 minutes. Spoon pan juices over the chicken and continue cooking until no longer pink at the bone and the juices run clear, about 30 minutes more. An instant-read thermometer inserted into the thickest part of the thigh, near the bone should read 165 degrees F (74 degrees C). Transfer chicken to a platter. * Place skillet over high heat and reduce pan juices, skimming fat off the top as necessary, until sauce thickens slightly, about 5 minutes. Season with salt and pepper remove and discard thyme. Pour sauce over chicken.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."