Bol Sebzeli Etli Türlü Tarifi

Bol Sebzeli Etli Türlü Tarifi
Bol Sebzeli Etli Türlü

Malzemeler

  • * 400/500 gram et ( kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz ), * 1 küçük pırasa, * 3 orta boy patates, * 1 domates, * 1 su bardağı bezelye, * 1 orta boy havuç, * Bir kaç dal brokoli, * 1 tane büyük kırmızı biber, * 2 diş sarımsak, * 100 gram tereyağı, * 2 su bardağı sıcak su ( isteğe bağlı, eğer sulu olmasını istiyorsanız miktarı ona göre çoğaltabilirsiniz yada tam tersi azaltabilirsiniz ), * 1 kaşık salça, * Pul biber, toz biber, kuru reyhan ve tuz.
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bütün malzemeleri küçük ve küp şekilde doğrayın. Etinizi de aynı şekilde küçük ve küp şekilde doğrayın. Eğer etinizi bir gün önceden buzlukta saklayıp ertesi gün buzluktan çıkardıktan 15/20 dakika sonra keserseniz daha kolay ve rahat Şekilde kesebilirsiniz. Sarımsakları keserken dikkat edin çok küçük olmalı.Bütün malzemeleri kestikten sonra çelik tencereye 100 gram tereyağı koyup eritiniz. Çelik tencereden kastım daha çabuk ve güzel bir şekilde pişirmesi eğer çelik tencereniz yoksa başka istediğiniz bir tencerede kullanabilirsiniz. Yağ eridikten sonra içine etleri koyun ve rengi değişene kadar pişirin. Etler rengini değişince içine sırasıyla bütün sebzeleri ekleyin. Sonrada baharatları ve tuzu ekleyin. Ben baharatlarda kuru Reyhan kullandım çünkü bu yemeğe çok yakışıyor ama tabi secim sizin istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz tamamen damak tadınıza bağlı. Baharatlarda ekledikten sonra önce karıştırın hepsini ve bir su bardağı sıcak suda bir kasık salçayı eritiniz ve karışımın üstünde gezdiriniz sonra bir su bardağı suyu da ekleyip kapağını kapatınız. Orta ateşte pişiriniz. Etler ve sebzeler yumuşayınca tüpü kapatınız yemeğiniz hazır. Yanında pilavla harika olur. Afiyet olsun.Not: İçine taze kabakta kullanabilirsiniz bende olmadığı için koymadım. Yada istediğiniz herhangi bir sebzede kullanabilirsiniz. Ayrıca kırmızı biber bulunmasa normal biberde kullanabilirsiniz. Ben kuzu eti kullandığım için önceden haşlamadım ama eğer başka et kullanacaksanız önceden etleri haşlayabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."