Birada Haşlanmış İrlanda Yahnisi ve Colcannon Tarifi

Birada Haşlanmış İrlanda Yahnisi ve Colcannon Tarifi
Birada Haşlanmış İrlanda Yahnisi ve Colcannon

Malzemeler

  • İrlanda Güveci: 1 yemek kaşığı bitkisel yağ, 1 (3 pound) dana antrikot, yağları alınmış ve 1/2 inçlik küpler halinde kesilmiş, 2 yemek kaşığı çok amaçlı un, 1 su bardağı iri kıyılmış soğan, 1 su bardağı iri kıyılmış havuç, 1 (12 ons) kutu veya şişe koyu bira, 2 defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, kıyılmış, 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu, Colcannon: 3 dilim pastırma, 2 pound kestane rengi patates, soyulmuş ve parçalara ayrılmış, 2 su bardağı ince dilimlenmiş lahana, 1/4 su bardağı süt, ısıtılmış, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/4 tatlı kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 165 dereceye (325 derece F) önceden ısıtın. * Büyük bir güveç kabında bitkisel yağı orta-yüksek ateşte çok sıcak olana kadar ısıtın ve eti 2 parti halinde kızartın, küplerin her tarafı kızarana kadar karıştırın. Tüm etleri güvece geri koyun, üzerine un serpin ve eti unla kaplamak için hafifçe karıştırın. Soğan, havuç, koyu bira, defne yaprağı, kekik, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, sarımsak ve Worchestershire sosunu karıştırın. Karışımı kaynatın ve üzerini kapatın. * Güveci önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve 45 dakika pişirin, kapağı açık bırakın, güveci karıştırın ve sığır eti çok yumuşayana ve sıvı yarı yarıya azalana kadar yaklaşık 45 dakika daha pişirin. * Pastırmayı büyük ve derin bir tavaya koyun ve eşit şekilde kızarana kadar ara sıra çevirerek orta-yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Pastırma dilimlerini kağıt havluyla kaplı bir tabağa koyun. Pastırmayı ufalayın ve bir kenara koyun. * Güveç hazır olmadan yaklaşık 30 dakika önce, colcannon'u yapın: Patatesleri büyük bir tencereye koyun ve üzerini tuzlu suyla kapatın. Kaynatın, ardından ateşi orta-düşük seviyeye düşürün, örtün ve yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Süzün ve bir iki dakika buharının kurumasını bekleyin. * Lahanayı mikrodalgaya uygun bir kaseye koyun ve 1 veya 2 yemek kaşığı su ekleyin. Kapağını kapatın ve yaklaşık 2 1/2 dakika mikrodalgada pişirin, kapağı açın (buhar çıkmasına dikkat edin) ve lahanayı karıştırın. Kapağını kapatın ve lahana hafifçe yumuşayana ancak lapa olmayana kadar yaklaşık 2 1/2 dakika daha mikrodalgada pişirin. Fazla suyu süzün ve lahanayı bir kenara koyun, üzerini kapatın. * Patatesleri büyük bir kaseye koyun ve süt, tereyağı, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı karabiber ekleyin. Patatesleri pürüzsüz ve krema kıvamına gelene kadar elektrikli mikserle çırpın. Lahanayı, ufalanmış pastırmayı ve maydanozu iyice karışana kadar karıştırın. * Servis etmek için bir kepçe colcannon'u bir tabağa koyun, içini oyup haşlanmış dana yahnisiyle doldurun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."