AYVALI CHEESECAKE Tarifi

AYVALI CHEESECAKE Tarifi
AYVALI CHEESECAKE

Malzemeler

  • Yarım su bardağı badem içi
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • İç gereci için
  • 2 adet büyük uzunluk ayva
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 g krem peynir
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzerini süslemek için
  • 1 paket kedidili bisküvisi (200 g)
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı (Tepeleme) pudra şekeri
  • Rendelenmiş Hindistan cevizi (Bulamak için)
  • Kakao (Bulamak için)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Badem ve fındık içini mutfak robotunda toz haline gelene kadar karıştırın.
  2. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, tarçını ve pudra şekerini ekleyin. Tüm malzemeyi hamur haline gelene dek karıştırın.
  3. Hamuru yağlanmış tart kalıbına, elinizle düzelterek yayın. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında, 15 dakika pişirin.
  4. Ayva püresi için küp biçiminde doğradığınız ayvaları tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte, yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve püre haline gelene dek blender’da ezip soğumaya bırakın.
  5. İç gereci için ayva püresini, tereyağını, krem peynirini, yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı çırpma teliyle karıştırın. Ön pişirmesini yaptığınız tabanın üzerine hazırladığınız ayva püreli karışımı dökün. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin. Yarım saat pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Bu ortada üzeri için kedidili bisküvilerini mutfak robotuna alın. Toz haline gelene dek karıştırın. Başka bir kasede sıcak suyun içinde granül kahveyi çözün. Toz haline getirdiğiniz kedidili bisküvisini kahvenin üzerine serpin. Güzelce karıştırdıktan sonra krem peynirini ve pudra şekerini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Elde ettiğiniz hamurları ceviz büyüklüğünde top haline getirin. Her topu rendelenmiş Hindistan cevizine yahut kakaoya bulayın. Her dilimin üzerine denk gelecek halde yerleştirin. 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."