AVOKADOLU VE TAVUKLU YASSI EKMEK Tarifi

AVOKADOLU VE TAVUKLU YASSI EKMEK Tarifi
AVOKADOLU VE TAVUKLU YASSI EKMEK

Malzemeler

  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 kurutulmuş acı biber
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 2 çay kaşığı kişniş
  • 6 derisiz tavuk fileto
  • 1 adet limeServis için
  • Süzme yoğurt
  • 200 g çeri domates (İkiye bölünmüş)
  • Kişniş yapraklarıIspanaklı yassı ekmek için
  • 1 demet ıspanak (İnce kıyılmış)
  • 300 g tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 g kuru maya
  • 50 ml sıcak su
  • 100 g süzme yoğurtAvokado mısır salsa için
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 60 ml zeytinyağı
  • 2 adet avokado (Küp doğranmış)
  • 1 sivri biber (İnce doğranmış)
  • 1 küçük soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 lime suyu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Zeytinyağı, acı biber, acı biber sosu, sarımsak ve baharatları blender’dan geçirin. Daha sonra tavuklarınızı bu karışım ile marine edip, 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  2. Ispanaklı yassı ekmek için; ıspanakları orta ateşte 1 dakika kavurun. Süzgece alıp bastırarak uygunca suyunu çıkarın. Blender’da püre haline getirin. Un, maya ve tuzu karıştırın. Yoğurt ve 50 ml sıcak suyu karıştırarak un karışımına ekleyip yoğurun. Daha sonra ıspanakları ekleyip yumuşak hamur elde edinceye kadar tekrar yoğurun. Gerekirse ekstra un ekleyin. İçi yağlanmış derin bir kase içine alın ve streç sinema ile üzerini kaplayıp kabarmasını bekleyin. 6 eşit bezeye bölün ve her birini 3 mm kalınlığında açın. Orta-yüksek ateşte yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirin.
  3. Avokadolu salsa için; ızgara tavasını ocağa alıp uygunca ısıtın. Tüm materyalleri tavaya ekleyerek hafif soteleyin. Lime’ı ikiye bölün ve iç kısımlarını tavada hafif kızartın.
  4. Marine ettiğiniz tavukları çıkarıp üzerine tekrar yağ gezdirin. Izgara tavasında çevirerek 6-7 dakika pişirin. 5 dakika bekletip 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
  5. Servis için; yassı ekmeklerin üzerine süzme yoğurdu yayın, sonra tavuk dilimlerini, ikiye kesilmiş domatesleri, salsayı ve kişniş yapraklarını ekleyip yarım lime ile servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."