Asturian Beans with Clams Tarifi

Asturian Beans with Clams Tarifi
Asturian Beans with Clams

Malzemeler

  • 1/2 pound dry fava beans, cold water, as needed, 3 tablespoons olive oil, 1 clove garlic, peeled, 1 bay leaf, 1 small onion, peeled, 3 sprigs fresh parsley, 1 pinch saffron threads, 3 tablespoons dry bread crumbs, 1 pound clams in shells, 1 pinch salt, 1/4 teaspoon vinegar, 3/4 cup water, salt to taste
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Place the beans in a large container and cover with several inches of cool water let stand for 8 hours or overnight. Drain. * Transfer the beans o a saucepan, cover with cold water, and bring the water just to boiling over high heat. * Pour the olive oil into a large pot. Add the garlic clove, bay leaf, whole peeled onion, and parsley sprigs. (If you have kitchen twine, tie the parsley sprigs together so they'll be easier to remove.) * When the water and beans are boiling, drain the beans and pour them into the pot with the olive oil and seasonings. Add fresh cold water to cover. Cover the pan and cook the beans over very low heat until just tender, about 1 1/2 hours. Remove the onion and parsley sprigs. * Crush the saffron threads in a mortar and pestle, place into a small bowl, and add a little of the bean-cooking water to soften the threads. Pour the saffron into the beans and mix well. Sprinkle the bread crumbs over the beans, cover the pan, and cook for another 30 minutes or until the beans are very tender. * Scrub the clams in cold water with a pinch of salt and a few drops of vinegar. While the beans are simmering, transfer the clams to a skillet with 3/4 cup of water or wine (see Cook's Note). Cover the pan and bring the water to a boil, stirring occasionally, until all of the clams have opened. Discard any clams that don't open. Remove the clams from the cooking liquid with a slotted spoon and set aside. Strain the cooking liquid through a cheesecloth-lined strainer to remove any sand and add the liquid to the beans. * When the beans are tender, add salt to taste and stir in the reserved clams. Ladle the beans and clams into bowls and serve.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."