Almond Cake With Ricotta, Date & Chocolate Filling Tarifi

Almond Cake With Ricotta, Date & Chocolate Filling Tarifi
Almond Cake With Ricotta, Date & Chocolate Filling

Malzemeler

  • 3 Cups All-purpose Flour, 2 Cups Almond Meal, 1 Cup Brown Sugar, 1 1/2 Teaspoons Baking Powder, 1/2 Teaspoon Salt, 2 Sticks Butter (8 Ounces), Cut Into Cubes, 1 Large Egg. Ricotta Filling: 2 Pounds Fresh Whole Milk Ricotta Cheese, 1/2 Cup Granulated Sugar, 1 Tablespoon Amaretto Liqueur (Or Liqueur Of Choice), 1 Large Egg, 3/4 Cup Finely Chopped Dates or Figs, 3/4 Cup Dark Chocolate Chunks or Chips
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat oven to 350 degrees F. and lightly grease an 11 inch (28 cm) spring-form or tall sided tart pan with removable bottom. Combine the flour, almond meal, brown sugar, baking powder, and salt in a food processor and pulse. Add the butter cubes and pulse just until the mixture turns into crumbs the size of breadcrumbs. Add the egg and pulse until mixed throughout. (Your mixture will still be very crumbly at this time, but you should be able to press it together with your fingers.) Divide the crumb mixture in half and place in two separate bowls. Add the ricotta, sugar, liqueur, and egg to the food processor and pulse just until combined. Add the chopped dates (or figs) and chocolate and pulse until the fruit and chocolate are still lumpy but well mixed into the ricotta mixture. Take half your crumb mixture and press it into the bottom of your prepared pan and about 1 1/2 inches to 2 inches up the sides. Spoon in your ricotta mixture and smooth it evenly over the bottom crust. Sprinkle the other half of the crumb mixture over the ricotta filling, pressing it gently into the ricotta. Bake for 1 hour to 1 hour and 10 minutes, or until the cake is golden brown and just beginning to crack on top. The center may still be a little soft when pressed with your fingertips, but the outer edges should be firm. Allow to cake to rest 20 minutes before removing it from the pan. Serve in wedges either slightly warm or at room temperature. Store leftover cake well wrapped in the refrigerator.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."