Air Fryer Mini Dark Chocolate Cake with Brown Butter Frosting Tarifi

Air Fryer Mini Dark Chocolate Cake with Brown Butter Frosting  Tarifi
Air Fryer Mini Dark Chocolate Cake with Brown Butter Frosting

Malzemeler

  • Mini Dark Chocolate Cakes1/4 cup flour, plus 2 tablespoons for dusting3 tablespoon unsweetened Dutch process cocoapowder1/2 teaspoon baking powder1/4 teaspoon baking soda1/4 teaspoon salt3 tablespoon low-fat buttermilk3 tablespoon unsweetened applesauce41/2 teaspoon canola oil1 teaspoon instant espresso coffee powder1/2 teaspoon vanilla1 egg1/2 cup sugar1 ounces dark chocolate, chopped, plus morefor garnishBrown Butter Frosting5 tablespoons butter2 tablespoons honey½ teaspoon vanilla extract¾ cup powdered sugar2 teaspoons water, or as needed
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat air fryer to 320 degrees F (160 degrees C). Coat a 6-inch cake pan with cooking spray. Line bottom of pan with parchment paper; dust with 2 tablespoons flour, tapping out excess.
  2. Stir together 1/4 cup flour, the cocoa, baking powder, baking soda, and salt in a small bowl. In another small bowl, whisk together buttermilk, applesauce, oil, espresso powder, and vanilla.
  3. In a third bowl, beat egg with an electric mixer at low speed. Gradually add sugar. Increase mixer speed to high and continue beating until mixture is thick and pale, about 2 minutes.
  4. Alternately fold flour mixture and buttermilk mixture into egg mixture with a rubber spatula, stirring until incorporated before adding next addition. Fold in dark chocolate.
  5. Pour batter into the prepared pan. Arrange pan in the air fryer basket.
  6. Cook until a toothpick inserted in center comes out clean, about 25 minutes. Let cool in pan on a wire rack about 10 minutes. Remove cake from pan and allow to cool completely on a wire rack.
  7. For the frosting, melt butter in a heavy saucepan over medium heat; cook, stirring occasionally, until butter begins to turn golden brown and smells nutty, 15 to 20 minutes. Transfer butter to a bowl; cool for 10 minutes.
  8. Whisk in honey and vanilla. Whisk in powdered sugar until smooth, adding water, 1 teaspoon at a time, until desired consistency. The frosting will look separated but will come together with whisking in water a little at a time.
  9. Immediately top cooled cake with the frosting and garnish with additional dark chocolate.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."