Adipoli Parathaları Tarifi

Adipoli Parathaları Tarifi
Adipoli Parathaları

Malzemeler

  • Hamur için: 2 su bardağı tam buğday unu, 1/4 su bardağı bitkisel yağ, 2/3 su bardağı su, İç harcı için: 1/2 su bardağı bitkisel yağ, 1/2 çay kaşığı hardal tohumu, 1 yeşil acı biber, doğranmış, 1 (1 1/2 inç) parça rendelenmiş zencefil, 2 soğan, soyulmuş ve ince doğranmış, 10 taze köri yaprağı, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal, damak tadınıza göre deniz tuzu, 6 ons çiğ karides, soyulmuş ve bağırsakları alınmış, 2 yumurta, çırpılmış
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Hamuru yapmak için unu bir karıştırma kabına koyun. Yumuşak, esnek bir hamur elde etmek için yavaş yavaş 1/4 su bardağı bitkisel yağ ve suyu karıştırın. Hamuru unlanmış bir çalışma yüzeyine alın ve yaklaşık 4 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba aktarın, üzerini kapatın ve 1 saat kenara koyun. * Orta-düşük ateşte bir tavada 1/2 su bardağı bitkisel yağı ısıtın. Tohumlar patlamaya başladığında hardal tohumlarını serpin, yeşil biberi, zencefili, soğanları ve köri yapraklarını karıştırın. Soğanlar yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Zerdeçalı ve bir tutam tuzu ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Karidesleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak, dışları parlak pembe olana ve etin içi artık şeffaf kalmayana kadar 2 ila 3 dakika pişirin. Ateşten alın ve bir kenara koyun. * Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Bir parçayı avucunuzun içine koyun ve pürüzsüz bir top haline getirin. Hafifçe unlayın, ardından çalışma yüzeyine koyun ve hamuru yaklaşık 22 cm çapında kağıt inceliğinde bir yuvarlak olacak şekilde açın. Kalan hamurla tekrarlayın. * Orta ateşte döküm tavayı veya ağır bir tavayı ısıtın. Tavayı yağ ile fırçalayın veya pişirme spreyi kullanın. * Çırpılmış yumurtaları karides dolgusu karışımına karıştırın. Önceden ısıtılmış tavaya bir hamur dairesi yerleştirin. Hamurun üzerine 3 yemek kaşığı dolgu yayın. Ekmeğin altı kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Ateşi kısın ve parathayı bir spatula ile dikkatlice çevirin. Karides karışımı parathaya iyice yapışana kadar 5 dakika daha pişirin. Parathayı tekrar çevirin ve bir kesme tahtasına aktarın. * Dolguyu kapatmak için parathayı silindir şekline getirin. Kalan hamur ve dolgu ile tekrarlayın. Servis etmek için her doldurulmuş parathayı ikiye kesin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."