“Alt tarafı yumurta kırmak” olarak görülen, ama mutfak püf noktaları arasında en çok aranan yumurtanın izini sürelim. Yemek pişirmenin püf noktalarını öğrenen, öğrenmek isteyen herkesin başlangıçta yumurtayla bir mesaisi vardır ve o mesaiye hep kırarken kabukları içine kaçan tavayla başlanır. Madem yumurta pişirmenin püf noktalarından bahsedeceğiz, göz yumurtadan başlayalım. Yumurtayı tavaya doğrudan kırmamakla başlayın; yumurtayı önce bir kâseye kırıp içinde kabuk kalmadığından emin olduktan sonra tavaya alın. Yumurtaya dair bu püf noktası omlet için de geçerli. Kayısı yumurtaya gelince, püf noktası dakikasında; ocağınızın ateşine ve aldığınız yumurtanın cinsine göre deneye yanıla bir pişme süresi belirleyin ve hep aynı süreye sadık kalın. Unutmayın bir dakika bile geçirirseniz yumurtanız katı olur. Yumurta pişirmenin püf noktalarından bir diğeri, hamur işlerine ekleyeceğiniz yumurtaları buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanmayın, bir süre oda sıcaklığında bekletin.