Pesto Sos Yapmanın Püf Noktaları

Pesto Sos Yapmanın Püf Noktaları Kategori: Püf Noktaları

Pesto Sos Yapmanın Püf Noktaları

Pesto sosu, İtalya'nın Cenova bölgesinde ortaya çıkan, içerisinde zeytinyağı, çam fıstığı, parmesan peyniri, sarımsak ve fesleğen bulunan bir sostur. Pesto, İtalyanca da dövülmüş ve ezilmiş anlamına gelir. Tüm malzemeler bir havanın içerisinde dövülerek yapılır. İster ekmek üzerine, isterseniz de makarnalarınızı tatlandıracak bu leziz fesleğenli sosu hazır almak zorunda değilsiniz. Evde pesto sos yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Bu sorunun cevabı için yazımızı okumaya devam edin.

Bu sosu yaparken önce malzemelerinizin tam olduğuna emin olmalısınız. Pesto sosu yapmanız için size gereken malzemeler; sarımsak, deniz tuzu, çam fıstığı, parmesan peyniri, karabiber, zeytinyağı, fesleğen ve tuz. Tüm malzemeleriniz tamsa pesto sos yapmanın püf noktalarını artık birlikte inceyelebiliriz.

İlk adım olarak fesleğenleri çok iyi yıkamalı ve kurutmalısınız. Tam olarak kuruduğuna emin olduktan sonra bir tavaya alın ve üzerine çam fıstıklarını da ekleyin. Tavada orta ateşte fesleğen ve çam fıstıklarını kavurun. Eğer çok yüksek ateşte fesleğen ve çam fıstıklarını kavurursanız bir anda yanabilir ve bu da sosunuzda ağır bir yanık tadı ve kokusu almanıza sebep olur. Dikkat etmeniz gereken ilk püf nokta bu iki malzemeyi yakmamak.

Daha sonra blenderda önce zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, parmesan peyniri ve kavurduğunuz fesleğen ve fıstıkları blenderize edin. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra cam bir kavanoza alın ve buzdolabında bir hafta boyunca saklayın. Cam kavanozda saklamanızın en büyük nedeni daha sağlıklı olması. Bir diğer sebebi ise sosunuzun hava almadan daha da lezzetlenmesini sağlamak. 

Pesto sosun en önemli püf noktaları fesleğen ve çam fıstıklarını yakmadan kavurmak, cam bir kavanozda saklamak ve 1 hafta buzdolabında sosun olgunlaşmasını beklemek. Pesto sosunuz hazır olduktan sonra makarnalarınızda, salatalarınızda, sandviçlerinizde kullanabilir ve hatta kızarmış ekmeğinize sürerek de tüketebilirsiniz.

Makarnaya çok yakışan pesto sos tarifimiz için tıklayınız  ayrıca makarnanızı lezzetlendirecek diğer sosları da öğrenmek isterseniz tüm soslarla ilgili tariflerimiz için buraya tıklayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."