Magnezyum ihtiyacını karşılamak için bazı besinlerden yararlanılabiliyor. Magnezyum açısından en zengin besinler;
- Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, roka, maydanoz, nane, dereotu, tere, kara lahana, brokoli gibi)
- Tam tahıllar (yulaf, arpa, çavdar, tam buğday, kepekli ekmek, bulgur, kinoa, karabuğday gibi)
- Kuruyemişler (badem, fındık, ceviz, kaju, fıstık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği)
- Baklagiller (nohut, mercimek, fasulye, bezelye, soya, tofu)
- Kakao, bitter çikolata
- Kuru meyveler (kayısı, erik, incir, hurma, üzüm gibi)
- Muz, avokado, kivi
- Süt ve süt ürünleri (yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi)
- Balık (somon, ton, uskumru, sardalya, alabalık gibi)
Magnezyum alımını artırmak için beslenme alışkanlıklarınızda şu noktalara dikkat edebilirsiniz:
- Rafine edilmiş beyaz un yerine, tam tahıllı ürünleri tercih edin.
- Günde en az beş porsiyon meyve ve sebze tüketin. Özellikle yeşil yapraklı sebzelere öğünlerinizde bolca yer verin.
- Kuruyemişleri ara öğünlerde veya salatalarda kullanın ancak porsiyon kontrolüne dikkat edin.
- Tatlı ihtiyacınızı karşılamak için kakao ve bitter çikolata tercih edebilirsiniz.