Doğa aynı dönemde çıkan sebzeleri, meyveleri, otları bizden önce birbirine yakıştırmıştır aslında; bakla ile dereotunun, kuzu eti ile taze soğanın aynı mevsime denk gelmesi tesadüf olmasa gerek. Ancak mutfakta yemek yapmanın püf noktalarından biri zengin malzemeyle yaratıcı reçeteler yapmak; bu yüzden mevsimi dışında meyve almadığımız için zamanında aldıklarımızı sonra da kullanmak isteriz. Çilek, böğürtlen, yabanmersini gibi her biri benzersiz ve bir diğerinin yerine konamayan meyveler gibi mevsiminde bol ve rahat erişilebilen ürünleri dondurmak yemek yapmanın püf noktaları arasında en bilinen ve en çok uygulanan yöntemdir. İşte, ihtiyacımız olduğunda birkaç adımda ulaşabileceğimiz meyvelerin püf noktası onları derin dondurucuda saklamaktan geçer.